Behandelmethoden

Het behandelen van alleen cliënten aan huis geeft mij de mogelijkheid mijn tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Dit geeft mij de mogelijkheid ongeveer 45 minuten aan uw klacht te besteden.

Fysiotherapie sluis aan huis behandelt:

  • Mobiliteitsproblematiek; denk hierbij aan een nieuwe heup/knie. Na thuiskomst uit het ziekenhuis bekijk ik samen met b.v. de thuiszorg of ergotherapeut uw situatie met het oog op trainen. Te denken valt aan veilig lopen, hoe moet ik in/uit bed of de trap op e.d.
  • Bindweefselproblematiek; Deze problemen betreffen vochtophopingen (oedeem/hydrops) of doorbloedingproblemen na operaties of bestralingen. Hierbij kan ook massage worden toegepast.
  • Terminale zorg; U kunt zich laten helpen en behandelen bij b.v. ontspanning en ademhalingsbegeleiding
  • Looptraining; zie Nordic Walking *Meer Bewegen Voor Ouderen: behalve Nordic Walking, geef ik ook beweegles aan ouderen in de Hof van Alkemade. Dit zijn vooral oefeningen op de stoel. Dit najaar ben ik door Nederland Sport en Beweging gefilmd voor een pilot!! Dit in samenwerking met Activite. Het vond plaats in de Hof van Alkemade.

    MBO (meer bewegen voor ouderen) is laagdrempelig en gericht op de algemene dagelijkse bewegingen. Hierbij is het streven voldoende kracht om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren!
    Sluis aan Huis, MBO filmpje van Wendelien Sluis op Vimeo.

  • Schouderklachten; U kunt zich laten behandelen in overbelaste spieren en pezen, sportklachten, werkgerelateerde klachten, vast zittende schouders en instabiele schouders.

Voor mijn behandelingen en hulp maak ik gebruik van onder andere een behandeltafel en stoel, een rollator, Nordic Walkingstokken, tape en oefenmateriaal zoals ballen, elastiek, etc. Daarnaast is er een mogelijkheid in de praktijk van Fysio in Balance Roelofarendsveen behandelingen uit te voeren.